OŠ Anice Černejeve Makole

šola vedoželjnih, strpnih ...

pravičnih, solidarnih in odgovornih.

Fotogalerija 2020

ŠOLSKO LETO 2019/20

PODELITEV ŽUPANOVE PETICE

SLOVO DEVETOŠOLCEV

UČENJE NA DALJAVO

 

DRAGI UČENEC, DRAGA UČENKA!

Kako pa pri tebi poteka učenje na daljavo?

Če želiš tudi ostalim sošolkam, sošolcem, učenkam in učencem ter učiteljem pokazati, kako pri tebi poteka učenje doma, posnemi fotografijo in jo pošlji na elektronski naslov: petra.bercko@os-makole.si. Lahko si resen/resna, smešen/smešna, vesel/vesela, predvsem pa bodi ustvarjalen/ustvarjalna. K fotografiji pripiši svoje ime in razred, lahko pa seveda dopišeš tudi nekaj besed o pouku na daljavo.

Tvojo fotografijo bomo objavili na šolski spletni strani, nekaj pa jih bo zagotovo našlo mesto tudi v šolskem časopisu.

Lep pozdrav,

Petra Bercko Beranič,

urednica šolske spletne strani

PUST

TIM GAJSER - SKRITI GOST VALA 202

30. ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT

V torek, 11. 02. 2020, smo na šoli izvedli 30. šolski otroški parlament. Vodili sta ga predsednica skupnosti učencev, Blažka Fišer, in podpredsednica skupnosti učencev, Charlie Križanc Stojnšek. Najprej je zbrane predstavnike razredov nagovorila mentorica otroškega parlamenta, ga. Petra Bercko Beranič, nato pa še ravnateljica, ga. Silvestra Samastur.

Tema letošnjega parlamenta nosi naslov Moja poklicna prihodnost. Učenci so najprej predstavili delo, ki so ga opravili po razredih, nato pa smo prešli na razpravo, kjer smo na koncu vsake podteme oblikovali sklep.

Učenci so odločili, da sta bila v razpravi najbolj uspešna Blažka Fišer in Oskar Kaljun, učenca 9. razreda, ki nas bosta zastopala na medobčinskem otroškem parlamentu, ki bo v četrtek, 20. 02. 2020, na Osnovni šoli Šmartno na Pohorju.

Na koncu so imeli vsi učenci možnost podati predloge, pobude in kritike za izboljšavo pouka in delovnega okolja.

Petra Bercko Beranič,

mentorica otroškega parlamenta

KULTURNI DAN

FOUR Cs – PROJECT 2:

HOLIDAY GREETING CARDS FROM OUR ERASMUS+ FRIENDS FROM CZECH REPUBLIC, PORTUGAL AND ITALY

Students from our school have made the holiday greeting cards for our Erasmus+ friends from Czech Republic, Portugal and Italy.

Also, we received holiday greeting cards from them, too! Thank you, Erasmus+ friends!

LOVE SUSTAINABLE SOCIETY – PROJECT 1:

DELOVNO SREČANJE KOORDINATORJEV PROJEKTA V POLJČANAH IN MAKOLAH

Projekt ''Love Sustainable Lifestyle'' je projekt KA229, ki temelji na izmenjavi primerov dobre prakse med učitelji in učenci.

Uvodnega sestanka koordinatorjev in ravnateljev, ki je potekalo od 17. do 21. 11. 2019, se je udeležila šolska koordinatorka projekta Nataša Kosajnč ter člani šolskega tima Erasmus+.

Na OŠ Kajetana Koviča so pripravili uvodno prireditev, predstavili primer dobre prakse v razredu (formativno spremljanje), predstavili projekt merjenje obsega Zemlje in odprli vrata učilnic. Obiskali smo učni poligon Dole ter Roglo, kjer smo se sprehodili med krošnjami.

Na OŠ Anice Černejeve Makole je po uvodnem pozdravu sledilo delovno srečanje z usklajevanjem projektnega sodelovanja, učitelji so odprli vrata učilnic, učenci pa so goste iz tujine popeljali na ogled šole z okolico ter jim šolo in bližnjo okolico predstavili. Sledil je obisk ekološke kmetije Vovk ter ogled poti Forma viva in galerije Dvoršak.

Na sestanku je koordinatorka projekta predstavila kraj in šolo ter vodila diskusijo na temo projektnih aktivnosti in zadolžitvah.

ICT – PROJECT 3:

DELOVNO SREČANJE KOORDINATORJEV PROJEKTA - HARAMSØY, NORVEŠKA

Projekt ''Inovativna raba IKT za izboljšanje učenja'' ''Innovative Use of ICT to Improve Students Learning'' je projekt KA201, ki temelji na izmenjavi primerov dobre prakse med samo učitelji.

Uvodnega sestanka koordinatorjev in ravnateljev, ki je potekalo od 20. do 23. 10. 2019, v Haramsøyu na Norveškem, sta se udeležili šolska koordinatorka projekta Nataša Kosajnč in ga. ravnateljica Silvestra Samastur.

Na sestanku je koordinatorka projekta predstavila PPT predstavitev kraja in šole, sodelovala v diskusijah in usklajevanjih na temo projektnih aktivnosti, zadolžitvah, časovnih uskladitvah projektnih srečanj idr.

Udeleženci mobilnosti, učitelji iz Slovenije, Portugalske, Češke, Italije in Poljske ter gostitelji s koordinatorske šole z Norveške, smo si ogledali norveško šolo, spoznavali šolski utrip, bližnjo okolico in naravne značilnosti otoka ter timsko sodelovali.

IKT LOGOTIPI

 

NEWSLETTER ARTICLE – OSNOVNA ŠOLA ANICE ČERNEJEVE MAKOLE, SLOVENIA

At Osnovna šola Anice Černejeve Makole we have carried out our first project activities.

We started documenting all kinds of serious games that we use in teaching, we are in the process of preparing the presentation of good practice examples to be presented in Bari, Italy.

We were reviewing documented serious games at school project team meetings and selecting a good practice example for the presentation.

We’ve prepared the ''Erasmus + corner'' bulletin board in the school lobby, presented the project and filled the questionnaires in.

We are in the process of electing the project logo, we’ve published the project on the school’s website, talked about the partnering countries in English lessons, joined the e-Twinning Live portal and we regularly document our work.

eTWINNING PROJEKT S PARTNERSKO ŠOLO IZ FRANCIJE

Učenci 4. in 5. razreda sodelujejo v projektu eTwinning ‘’PENPALS’’. Cilj projekta je izboljšati jezikovne zmožnosti učencev v avtentičnem in motivirajočem okolju. Projekt pa bo učencem omogočil, da odkrijejo državo in kulturo, s katero še niso seznanjeni. V okviru pouka angleščine si učenci dopisujejo z vrstniki iz francoske šole RPC école primaire, natančneje z učenci 4. razreda učitejice ge. Bapst in učenci 5. razreda učiteljice ge. Leclercq, iz mesta Oisemont, na severu Francije. Z njimi smo si že izmenjali prva pisma, načrtujemo pa nadalnje skupne aktivnosti.

Thank you for your letters, eTwinning friends!

Učiteljica angleščine Nataša Kosajnč

HOLIDAY GREETINGS FROM GROUP 14 - PARTNERING SCHOOLS FROM TWO SCHOOLS FROM TAIWAN, AUSTRALIA, THE USA AND ITALY

We have made the cards for all partnering schools and received holiday greeting cards from both schools from Taiwan. Thank you, iEARN friends!

HOLIDAY GREETINGS FROM LITHUANIA

We received holiday greeting cards from Vilnius, Lithuania. Thank you, Erasmus+ friends!

ERASMUS+ ČEŠKA

ERASMUS+ BARI

ŠOLA V NARAVI - KOPE

DAN ZA PLES

V torek, 24. 12. 2019, smo na Osnovni šoli Anice Černejeve priredili DAN ZA PLES. Na plesišče je stopilo pet skupin. Vsaka skupina je pod vodstvom plesnih učiteljev Plesne šole Pingi pripravila edinstven nastop in na svoj način delila svojo ljubezen do plesa. Najprej so nas na bele strmine povabili učenci 1. in 2. razreda, združeni pod okriljem plesnih učiteljic Alenke Čufar in Saške. Vsem so zaželeli bel božič, sankanje, smučanje in kepanje. Za njimi so se predstavili učenci 3. in nekaj učencev 4. razreda, ki so se odločili, da bodo v letu 2020 nasmejani, srečni, veseli in da bodo veliko plesali ter uživali na vsakem koraku, tako kot so uživali v plesu s plesno učiteljico Anjo Štraus. Druga polovica 4. razreda je bila združena s 5. razredom pod taktirko Sandre Štefanec. Potovali so na Karibe in s plesno točko pričarali tropsko vzdušje. Tudi učenci 6. in 7. razreda, ki jih je pod svoje okrilje vzela Vanesa Krenker, so se odločili za plesanje na eksotično glasbo. Učenci 8. in 9. razreda že nestrpno čakajo na poletje, zato so nas, pod vodstvom Kristjana Terglava, odpeljali v toplice. Vsi skupaj smo s pozitivno energijo napolnili dvorano in ustvarili veselo vzdušje. Na dolge počitnice smo odplesali s skupinskim praznično obarvanim plesom.

Andreja Obrul

BOŽIČNO-NOVOLETNA TRŽNICA

V petek, 20. 12. 2019, smo na šoli organizirali božično-novoletno tržnico lepo ohranjenih igrač, šolskih potrebščin, knjig in sladkarij. Učenci so si lahko v zameno za določeno število zamaškov izbrali željeni predmet. Kot vsako leto je bila tudi letošnja tržnica izredno bogata, za kar se zahvaljujemo našim učencem, ki so prinesli veliko količino igrač in ostalih reči, ki jih doma ne potrebujejo več. Namen tržnice je bil zbrati čim večje število zamaškov, ki jih bomo podarili družini 6-letnega Luke, ki boleha za cerebralno paralizo. Vsem učencem, njihovim staršem in učiteljem se zahvaljujemo za sodelovanje.

Petra Bercko Beranič

PROSLAVA OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI IN BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT

V četrtek, 19. 12. 2019, je v Domu krajanov v Makolah potekala šolska proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki se je hkrati izvajala v duhu božično-novoletnega časa. Nastopajoči so bili učenci Osnovne šole Anice Černejeve Makole in krajani Makol.

Prireditev se je s himno, ki jo je na trobento zaigral akademski glasbenik, Anže Krajnc, pričela ob 17. uri. Prvi del proslave se je nanašal na slovenski državni praznik, zato so recitacijske točke bile domovinske, ki so jih izvedle učenke Lenka Rojs, Maja Hajšek in Lucija Tolič, pevske pa so se simbolno s slovenskimi izvornimi pesmimi nanašale na enotnost.

Slavnostni govornici sta bili predstavnici skupnosti učencev Charlie Križanc Stojnšek in Blažka Fišer.

Vsi učenci 9. razreda so zapeli šolsko himno Prav lepa je makolska fara, prav tako je celotni 5. razred predstavil glasbeno točko Nov predpasnik, učenke 5. in 6. razreda pa so zaigrale havajsko pesem na ukulele, ki jo je v vokalni solo izvedbi spremljala učenka Maša Sagadin.

Nastopili so tudi pevski zbori, in sicer šolski otroški in mladinski pevski zbor ter Stezice, Podeželske mladenke iz Ložnice, Gmajnarji in MePz PD Anice Černejeve Makole.

Na proslavi ni manjkalo niti plesnih točk plesalk Twirling kluba Sašo, odličnih pianistov: Urbana Lileka, Aneja Dovarja, Ajde Žnidar in Klemna Žolnirja, harmonikarja Marvina Kotnika, solo pevk in pevcev: Lenke Rojs, Maje Hajšek, Klare Toplak, Sandija Kavklerja in njegovega sina Martina, Urbana Lileka in Jureta Ravnikarja, te so večino časa glasbeno spremljali Sandi Dovar, Anže Kranjc in nekateri člani družine Pušaver, slednji pa so se z dvema čudovitima glasbenima točkama predstavili še v celotni zasedbi.

Drugi del proslave je bil osredotočen na bližajoče se božično-novoletne praznike, zato so tudi pesmi zgoraj naštetih vokalistov bile na tematski ravni skladne z njimi.

Dogodek so povezovale učenke 6. in 7. razreda: Maja Hajšek, Lenka Rojs, Maša Sagadin, Patricija Trbuc, Klara Kitak, Nuša Strižič, Alina Kegl, Licija Tolič in Naja Simrajh, zaključila pa ga je ravnateljica Silvestra Samastur z narodnozavedno vzbujajočim se govorom, ki se je končal z lepimi voščili vsem prisotnim, s simbolno zahvalo vsem nastopajočim in z darili za vse otroke.

Petra Slivnikar

NAMIZNI TENIS, MEDOBČINSKO PRVENSTVO

V torek, 19. 12. 2019, je OŠ Kajetana Koviča Poljčane gostila posamično medobčinsko prvenstvo v namiznem tenisu. Tekmovanja so se udeležili učenci šestih šol. Skupaj je nastopilo 37 dečkov in 18 deklic.

Udeleženci so bili iz naslednjih šol: OŠ Pohorski odred Slovenska Bistrica, OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava, OŠ Gustava Šiliha Laporje, OŠ Anice Černejeve Makole, OŠ dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec in OŠ Kajetana Koviča Poljčane.

Našo šolo je zastopalo sedem učencev: Žiga Filipič, Gašper Sagadin, Mitja Orešič, Marvin Kotnik, Žiga Koren, Vid Lončarič in Vid Dolenc. Pri učencih je Vid Lončarič postal medobčinski prvak. Marvin Kotnik in Vid Dolenc sta izpadla v osmini finala, ostali naši učenci pa v šestnajstini finala.

Čestitamo!

Boštjan Stražišar

OKRASILI SMO SMREČICO

Ponedeljkovo jutro je bilo v šolski avli zanimivo. Z lučkami osvetljena smrečica je čakala na učence. Ravnateljica je vse učence povabila, da v okviru projekta Bodi dober, bodi kul čez vikend doma izdelajo okrasek in ga v ponedeljek, ko pridejo v šolo, obesijo na šolsko smrečico. Fotografinja Zala Krajnc je komaj čakala prvih učencev, da je pričela ustvarjati galerijo slik. Oglejte si, kako lepo smo jo skupaj okrasili.

 

PODROČNO TEKMOVANJE V KOŠARKI ZA STAREJŠE UČENCE

V ponedeljek, 9. 12. 2019, je na naši šoli potekalo področno tekmovanje v košarki za dečke letnik 2005 in mlajše.

Med seboj so se pomerile štiri najboljše ekipe iz območja Slov. Bistrice in Ptuja: ekipa OŠ Olge Meglič, OŠ Ljudski vrt, OŠ Pohorskega odreda in OŠ Makole.

Naši učenci so prvo polfinalno tekmo igrali proti OŠ Ljudski vrt. Kljub dobremu začetku smo na koncu morali priznati premoč nasprotniku, ki je slavil z 38:18. Zaradi poraza nas je čakala tekma za tretje mesto proti ekipi iz OŠ Pohorskega odreda. V tej tekmi smo prikazali zelo dobro in borbeno igro in zmagali z rezultatom 41:28 ter osvojili končno tretje mesto.

Končni vrstni red:

 1. OŠ Ljudski vrt
 2. OŠ Olge Meglič
 3. OŠ Anice Černejeve Makole
 4. OŠ Pohorskega odreda

Ekipo OŠ Makole so sestavljali: Vid Lončarič, Vid Dolenc, Žiga Filipič, Mitja Orešič, Lan Mesarič, Gašper Sagadin, Jan Veilguni in Žiljen Topolšek

Boštjan Stražišar

NARAVOSLOVNI DAN

Učenci 4. in 5. razreda smo obeležili slovenski tradicionalni zajtrk z naravoslovnim dnevom. Najprej smo se v šoli dobro okrepčali z domačim kruhom, medom, maslom, mlekom in jabolkom, nato pa smo se odpravili v Poljčane, kjer smo prisluhnili zanimivemu predavanju v Centru narave ter si ogledali prenovljen kozolec Čreti, ki je več kot 130 let star primer kozolca toplarja. Pot smo nadaljevali na ekološko kmetijo Jug v Novakah. Tam smo poskusili domač polnozrnat kruh in odlično skutino potico. Videli smo škotsko govedo, konje, srne, jelene, krško-poljske prašiče, kokoši in seveda čebelnjak s čebelami. Dan je bil zelo zanimiv in poučen, predvsem pa okusen!

Učiteljica Klementina Mlaker

TEČAJ OŽIVLJANJA

V petek, 22. 11. 2019, so se učenci 7. in 9. razreda udeležili tečaja oživljanja. Tečaj je potekal na naši šoli. Organizatorja tečaja sta Zdravstveni dom Slovenska Bistrica in RIC Slovenska Bistrica.

ERASMUS+ - DELOVNO SREČANJE

V torek, 19. 11. 2019, so nas obiskali učitelji iz Litve in Srbije ter iz Osnovne šole Kajetana Koviča Poljčane, s katerimi sodelujemo v projektu Erasmus+. Na našo šolo so prispeli ob devetih zjutraj, kjer smo jih sprejeli učenci 8. in 9. razreda. Skupaj smo se zbrali v knjižnici. Pripravili smo jim kratko predstavitev, ki sta jo vodila Charlie in Oskar, nato se je s svojo točko na ukulelah predstavil pevski zbor. Obiskovalci so delovno srečanje nadaljevali v računalniški učilnici, kjer so se dogovarjali o projektu. Učenci smo jih ob enajsti uri popeljali po šoli in njeni okolici ter jim razkazali Makole.

Celotno srečanje je potekalo v angleščini, kar je bila odlična priložnost za utrjevanje tujega jezika.

Blažka Fišer

STAREJŠI UČENCI NAŠE ŠOLE POSTALI MEDOBČINSKI PRVAKI V KOŠARKI

V torek, 19. 11. 2019, je na OŠ Kajetana Koviča Poljčane potekalo medobčinsko tekmovanje v košarki za starejše učence. Učenci 8. in 9. razreda smo prikazali odlično igro in na koncu osvojili 1. mesto ter tako postali medobčinski prvaki. Na tekmovanju smo odigrali tri tekme in vse tri zmagali. Prav tako smo se uvrstili na področno tekmovanje, ki bo 9. 12. 2019 na naši šoli.

REZULTATI NAŠIH TEKEM

Rezultat
OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica : OŠ Anice Černejeve Makole 12 : 23
OŠ Kajetana Koviča Poljčane : OŠ Anice Černejeve Makole 15 : 25
OŠ Anice Černejeve Makole : OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava 17 : 14

Končni vrstni red:

 1. OŠ Anice Černejeve Makole
 2. OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
 3. OŠ Kajetana Koviča Poljčane
 4. OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava

Ekipo naše šole so zastopali:

Vid Lončarič, Jan Veilguni, Žiljen Topolšek, Mitja Orešič, Aljaž Mesarič, Vid Dolenc, Gašper Sagadin in Lan Mesarič.

Čestitamo!

 

NARAVOSLOVNI DAN

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK

Tudi letošnji tretji petek v novembru je zaznamoval tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci in zaposleni na OŠ Anice Černejeve Makole smo z gosti pozajtrkovali v naših učilnicah. Zajtrk je bil sestavljen iz domačega kruha (Vlasta Jug), masla, domačega medu (čebelarstvo Ivan Hajšek), domačega mleka (kmetija Rabič) ter jabolka (Sadjarstvo Horvat). Hvala vsem gostom za udeležbo ter vsem lokalnim ponudnikom s katerimi uspešno sodelujemo.

TEHNIŠKI DAN V 2. RAZREDU - NAMIZNI URNIK IN SOVA

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE V KROSU

Osnovna šola Kajetana Koviča Poljčane je bila tradicionalni gostitelj medobčinskega tekmovanja v krosu. Tekmovanje je bilo v torek, 22. 10. 2019. Tekmovali so učenci iz osnovnih šol občin Makole, Oplotnica, Slovenska Bistrica in Poljčane. V lepem in toplem vremenu je skupaj tekmovalo 217 otrok. Dečki in deklice, letnik 2010, so tekli na 500 metrov. Dečki in deklice od letnika 2009 do letnika 2005 pa so tekli na 1000 metrov. Medalje in praktične nagrade je prispeval Javni zavod za šport iz Slovenske Bistrice. Podeljevala sta jih športna pedagoga Ranko Leskovar in Anton Jugovec. Našo šolo je zastopalo 20 učencev.

REZULTATI:

 1. razred
 • mesto Bor Vantur
 • mesto Mia Dečman
 1. razred
 • mesto Urška Gorjup

Čestitamo!

DAN DEJAVNOSTI V MAJŠPERKU

Učenci 4. in 5. razreda so preživeli zanimiv dan dejavnosti v Majšperku, kjer so si ogledali muzej in proizvodnjo volne. Preizkusili so se tudi v šivanju gobelinov.

ŠPORTNI IN NARAVOSLOVNI DAN

Učenci 1. in 2. razreda smo se na daljšem pohodu ustavili pred vhodom v »RUDNIK ŠEGA » in »JAMO BELOJAČO«.

V 2. razredu smo na temo PROMET izdelovali prometne znake. Vsak učenec je dobil tudi balon z napisom VARNO V ŠOLO.

Zapisala Vera Kunstek

TEHNIŠKI DAN V 3. RAZREDU

V tretjem razredu smo 10. 10. 2019 izpeljali tehniški dan, ki je bil povezan s prometno varnostjo v okolici naše šole. Predvsem so nas zanimali prihodi in odhodi v in iz šole ter varne poti do šole. V ta namen smo rešili anketo in jo obdelali ter tako dobili zanimive rezultate. Nato pa smo delali makete varnih poti v okolici naše šole.

Dan je bil zanimiv, trudili smo se pri izdelovanju in nastali so lepi izdelki.

Snježana Rajakovič

IZDELKI IZ NARAVNIH MATERIALOV

Naša šola je v projektu Ekošola in v okviru tega veliko izdelujemo iz naravnih in odpadnih materialov. Tudi v tretjem razredu smo zato izdelovali iz odpadnih listov dreves, iglic dreves in gozdnih sadežev.

Snježana Rajakovič

ATLETSKA OLIMPIJADA

V četrtek, 3. oktobra 2019, je na atletskem stadionu v Slovenski Bistrici potekala tradicionalna atletska olimpijada. Na tekmovanju so nastopili učenci in učenke iz osnovnih šol občine Slovenska Bistrica, Poljčane, Oplotnica in Makole. Mladi atleti in atletinje so se pomerili v skoku v daljino, v tekih, skoku v višino, suvanju krogle in v metu vortexa.

Slovesno odprtje je popestril Tonček Štern, dobitnik srebrne medalje na nedavnem EP v odbojki, ki je mladim športnikom zaupal, kaj je pomembno, da postaneš vrhunski športnik.

Našo šolo je zastopalo 22 atletov od 5. do 9. razreda. Dosegli so nekaj lepih rezultatov in domov prinesli tri zlate in eno srebrno medaljo.

Mlajši učenci

Urška Gorjup

 1. mesto Skok v višino

Starejči učenci

Jan Veilguni:

 1. mesto Skok v daljino
 2. mesto Tek 60 m

(Žiljen Topolšek, Aljaž Mesarič, Lan Mesarič, Jan Veilguni)

 1. mesto Štafeta 4x100 m

Vsem tekmovalcem, še posebej dobitnikom medalj, za dosežke iskreno čestitamo.

Boštjan Stražišar

MEDRAZREDNE URE ŠPORTA - SIMBIOZA

V ponedeljek, 14. 10. 2019, smo prvo in drugo šolsko uro organizirali medrazredne ure športa, na katere smo povabili tudi dedke in babice ter starše naših učencev. Vsi skupaj so se s pomočjo vaj, ki jih je prikazala učenka Naja Simrajh, najprej ogreli, nato pa sodelovali na poligonu, ki ga je pripravil učitelj športa, Boštjan Stražišar.

Vsem staršem, dedkom in babicam se zahvaljujemo za obisk in sodelovanje.

FORMA VIVA MAKOLE 2019

 

OGLED EP V ODBOJKI

V sredo, 18. 9. 2019, smo si učenci, ki obiskujemo izbirni predmet Šport za zdravje, ogledali tekmo slovenske reprezentance na EP v odbojki v dvorani Stožice v Ljubljani. Ker se prvi del tekmovanja odvija v Sloveniji, je bila to izjemna priložnost za ogled najboljših odbojkarjev stare celine. Za nameček smo izbrali tekmo z zadnjimi evropskimi prvaki, Rusijo, kar je privabilo tudi ogromno navijačev. Tako smo v polni dvorani Stožice odpeli slovensko himno, pozdravili naše odbojkarje in ves čas na ves glas navijali. Vzdušje je bilo prav neverjetno. Najboljši navijači smo bili seveda mi. Čeprav so se naši odbojkarji zelo trudili, jim ni uspelo premagati nasprotnikov. Kljub temu da je Slovenije izgubila s 3:0 v setih, nismo bili preveč žalostni. Po tekmi smo še na hitro obiskali McDonalds in nato polni vtisov v poznih večernih urah varno prispeli domov.

Alina Kegl

 

IGRIVA KOŠARKA

 

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI, TEDEN OTROKA IN

TEDEN PROMETNE VARNOSTI

Tudi v tem šolskem letu namenjamo prometnemu ozaveščanju veliko pozornosti, še posebej ob Evropskem tednu mobilnosti, Tednu otroka in Tednu prometne varnosti. V mesecu septembru smo začeli sodelovati v celoletnem projektu Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah, kjer z različnimi dejavnostmi uresničujemo trajnosten način prihoda v šolo. Sodelujemo v akcijah Sveta za preventivo in varnost v prometu Republike Slovenije. V Evropskem tednu mobilnosti smo uspešno izvedli Dan brez avtomobila - šli v šolo in iz šole peš ali se peljali s kolesom ter sodelovali v akciji Ulice otrokom. Ustvarjali smo na temo promet in z izdelki okrasili šolske hodnike ter se z gospodom policistom pogovarjali o naši varnosti na poti v šolo in domov. Izvedli smo športni dan s pohodom in kolesarjenjem ter opazovali prometno urejenost domačega kraja. S predlogi o prometnih izboljšavah in željah smo obiskali g. župana, kateremu smo le-te predali. Občina Makole nam je zagotovila ogled gledališke predstave Prometna zagata. Za našo varnost na poti v šolo so v prvih dveh tednih pouka skrbeli makolski gasilci, redarji in policisti, ki se vedno prijazno odzovejo tudi ob izvedbi praktičnega dela kolesarskega izpita. Vsem se prisrčno zahvaljujemo.

Zapisala: Klementina Mlaker

 

OBISK VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO

Dostopnost