OŠ Anice Černejeve Makole

šola vedoželjnih, strpnih ...

pravičnih, solidarnih in odgovornih.

POKLICNO USMERJANJE IN VPIS V SREDNJE ŠOLE

Na naši šoli namenjamo veliko pozornosti tudi vpisu učencev v srednje šole. V ta namen izvajamo različne dejavnosti za učence 8. in 9. razreda.

Poklicno usmerjanje se začne že v 8. razredu, ko šolska svetovalna delavka izvede roditeljski sestanek, na katerem starše seznani s potekom vpisa učencev v srednje šole. Prav tako učence seznani s publikacijo Poklicni kažipot, ki jo je pripravilo Ministrstvo za šolstvo in šport in v kateri lahko najdemo zanimive informacije o poklicih in delovne liste, ki bodo učencem v pomoč pri odločitvi, katero srednjo šolo izbrati.

V 9. razredu šolska svetovalna delavka izvede dva roditeljska sestanka, na katerih starše podrobneje seznani z vpisnimi postopki in roki za prijavo, pomembnimi datumi, eksternim preverjanjem in drugimi stvarmi ter dogodki, povezanimi z vpisom v srednjo šolo. Prav tako omogoči predstavitev raznih srednjih šol, izvede skupinske in individualne pogovore z učenci, vodi razredne ure na to temo, jih sproti obvešča o novostih, povezanih s srednjimi šolami, jim svetuje ter jih vodi na celotni poti vpisa v srednje šole.

V času šolanja na daljavo bomo večino aktivnosti izvajali preko programa MSTeams. V ekipi KARIERNA ORIENTACIJA boste obveščeni o vseh aktualnih dogodkih, povezanih s karierno orientacijo, imeli bomo tudi razredne ure in predstavitve šol preko videokonferenc, prav tako bomo na ta način izvedli roditeljski sestanek.

Pomembne informacije in dogodki bodo objavljeni tudi na tej strani.

 

NE SPREGLEJTE:

13. INFORMATIVA:

Dragi učenci, spoštovani starši!

Predlagam vam največji vseslovenski predinformativni izobraževalni dvodnevni dogodek, ki se odvija tri tedne pred uradnimi informativnimi dnevi in tako na enem mestu predstavi pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini – od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja itd.

  1. Informativa bo potekala 22. in 23. januarja ONLINE na spletni strani www.informativa.si.

Prijava in udeležba je brezplačna. Registracijski obrazec bo objavljen na dan Informative. Vse, kar potrebujete, je računalnik in internet.

Virtualni razstavni prostori bodo na voljo od petka, 22. 1. 2021, od 9.00 do sobote, 23. 1. 2021, do 18.00 (za ogled in branje). Predavanja, klepetalnica in delavnice pa bodo na voljo po vnaprej določenem urniku, ki ga bodo organizatorji objavili na spletnih straneh Informative pred pričetkom dogodka.

Razen vstopne registracije nadaljnje prijave na predavanja ali katerekoli dogodke v okviru Informative ne bodo potrebne.

Več informacij o samem dogodku si lahko že sedaj preberete na www.informativa.si.

 

INFORMATIVNI DNEVI 2021

Dragi devetošolci, spoštovani starši!

Informativni dnevi v srednjih šolah bodo letos potekali v petek, 12. 2., in v sredo, 13. 2. 2021, in sicer S SPLETNO PREDSTAVITVIJO.

Podrobnosti glede informativnih dnevov najdete v priloženi tabeli.

Starši, prosim, da svoje otroke podprete in si ogledate izbrane šole skupaj!

Na spodnji  povezavi preglejte tudi  seznam vseh srednjih šol in dijaških domov s povezavami do njihovih spletnih strani.

https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Oglejte si čim več šol ter tako pridobite čim več informacij, da bo vaša izbira res tista prava za vas!

Lep pozdrav,

šolska svetovalna delavka

TABELA1

TABELA2

 

 

OGLEJTE SI TUDI:

 

 

Dostopnost