OŠ Anice Černejeve Makole

šola vedoželjnih, strpnih ...

pravičnih, solidarnih in odgovornih.

FOTOGALERIJA

ARHIV FOTOGALERIJE:

ŠOLSKO LETO 2021/22
ŠOLSKO LETO 2020/21
ŠOLSKO LETO 2019/20
ŠOLSKO LETO 2018/19
ŠOLSKO LETO 2017/18
ŠOLSKO LETO 2016/17
ŠOLSKO LETO 2015/16

ŠOLSKO LETO 2022/23

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE V KROSU

Osnovna šola Poljčane je po treh letih premora zopet organizirala medobčinsko tekmovanje v krosu. Tekmovanje je bilo v sredo, 28. 9. 2022. Tekmovali so učenci iz osnovnih šol občin Makole, Oplotnica, Slovenska Bistrica in Poljčane. Skupaj je tekmovalo več kot 200 dečkov in deklic. Dečki in deklice, letnik 2013 (4. razred), so tekli na 500. Dečki in deklice od letnika 2012 (5. razred) do letnika 2008 (9. razred) pa so tekli na 1000 m za rezultate posamezno in ekipno. Krosa se je udeležilo tudi 26 učencev naše šole od 4. do 9. razreda.

Bor Vantur je v kategoriji učencev 7. razreda osvojil 3. mesto. Anej Horvat in Eva Gajšek pa sta v kategoriji 4. razredov osvojila 2. mesto.

Čestitamo!

Boštjan Stražišar

 

 

DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

Vsi vemo, da smo Slovenci športni narod in to nam zavida ves svet. To dokazujejo ne le številni uspehi slovenskih športnikov, temveč tudi polna igrišča in športne dvorane, ceste polne kolesarjev, tekači na številnih športnih prireditvah, smučarji ter hribolazci in pohodniki.

Država je 18. junija 2020 na pobudo OKS - ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.  Datum je izbran kot obletnica 23. septembra 2000, ko je ob zmagi veslačev Iztoka Čopa in Luke Špika ter strelca Rajmonda Debevca na poletnih olimpijskih igrah v Sydneyju prvič zaigrala slovenska himna Zdravljica.

Tudi letos smo na OŠ Anice Černejeve obeležili ta državni praznik – Dan slovenskega športa.

V petek,  23. septembra, smo z učenci in učenkami od 6. do 9. razreda tako izvedli prvi športni dan z naslovom: »Tour po mojih krajih« (učenci so izbirali med podhodom in kolesarjenjem). Učenci nižjih razredov pa so se udeležili pohoda.

V ŠOLSKI KNJIŽNICI

V sredo, 21. 9. 2022, so prvošolci obiskali šolsko knjižnico. Prisluhnili so pravljici Sneguljčica, postali člani šolske knjižnice in v dar prejeli knjigo Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib. Knjigo kot vzpodbudo k prvim samostojnim bralnim korakom vsem prvošolcem v Sloveniji podarja Društvo BZ.

Da bo branje še zabavnejše, so v razredu izdelali pisana in igriva knjižna kazala.

Verjamemo, da bodo vsi postali dobri bralci in zvesti obiskovalci naše knjižnice.

Knjižničarka Barbara in učiteljici Vera in Urška

UČENCE 1. RAZREDA JE OBISKAL POLICIST

V okviru Evropskega tedna mobilnosti nas je obiskal policist. Skupaj smo se sprehodili po Makolah, si ogledali prometno signalizacijo in ponovili kako pravilno prečkati cesto čez prehod za pešce.
 

OGLED RAZSTAVE ČAR LESA

Na dvorcu Štatenberg je bila od 1. do 13. septembra 2022 odprta razstava Čar lesa. Pobudnik in organizator razstave Čar lesa Makolčan dr. France Pohleven je za učence 8. in 9. razreda pripravil voden ogled, predavanje in delavnice, ki sta jih izvedla študenta Biotehnične  fakultete iz Ljubljane. Skozi različne zabavne in poučne dejavnosti so učence  spodbujali k razmišljanju o ekološkem pomenu lesa, trajnosti in družbeni odgovornosti.

KULTURNI DAN - FORMA VIVA MAKOLE 2022

Prvi kulturni dan učencev predmetne stopnje je potekal po poti FORMA VIVE MAKOLE do parka skulptur. Tam so ustvarjali kiparji. Učenci so z njimi opravili pogovore in tudi sami ustvarjali iz naravnih materialov.

PRVI ŠOLSKI DAN V PRVEM RAZREDU

Dostopnost