OŠ Anice Černejeve Makole

šola vedoželjnih, strpnih ...

pravičnih, solidarnih in odgovornih.

FOTOGALERIJA

ARHIV FOTOGALERIJE:

ŠOLSKO LETO 2020/21
ŠOLSKO LETO 2019/20
ŠOLSKO LETO 2018/19
ŠOLSKO LETO 2017/18
ŠOLSKO LETO 2016/17
ŠOLSKO LETO 2015/16

ŠOLSKO LETO 2021/22

Z USTVARJALNOSTJO IN INOVATIVNOSTJO DO PODJETNOSTI

V četrtek, 9. 9. 2021, in v petek, 10. 9. 2021, smo za učence od 6. do 9. razreda ob pomoči zunanje sodelavke izvedli tehniški dan na temo podjetnosti. Učenci so v manjših skupinah razmišljali, kako bi izboljšali počutje na šoli: najprej so izbrali problem, nato so določili ciljno skupino, sledilo je predlaganje rešitev za reševanje problema in razmislek, kdo bi jim lahko pri reševanju pomagal, predlagali so aktivnosti, s pomočjo katerih bodo problem reševali, opredelili stroške ter razmislili o prihodkih oz. dodani vrednosti, ki bi jim jo dejavnost lahko prinesla.

Učenci so bili zelo motivirani za delo, njihovi predlogi in rešitve pa domiselne. Vsaka skupina je svoje delo predstavila pred celotno skupino, nato pa je komisija, ki so jo sestavljale učiteljice naše šole in zunanja sodelavka, njihovo delo tudi nagradila.

Petra Bercko Beranič

 

FORMA VIVA MAKOLE 2021, KULTURNI DAN

V okviru simpozija Forma viva Makole smo z učenci od 6. do 9. razreda izvedli kulturni dan. Podali smo se po poti Forma vive in si sproti ogledovali kipe ter pri nekaterih tudi malce pokomentirali. Pri galeriji Dvoršak nas je sprejel Ivan Dvoršak in nas popeljal po parku skulptur. Učenci predmeta LS3 so tukaj tudi ustvarjali, ostali pa so rešili učni list. Razstava risb je na ogled v avli OŠ.
Prijetno utrujeni smo zaključili kulturni dan.

Dostopnost