OŠ Anice Černejeve Makole

šola vedoželjnih, strpnih ...

pravičnih, solidarnih in odgovornih.

FOTOGALERIJA

ARHIV FOTOGALERIJE:

ŠOLSKO LETO 2020/21
ŠOLSKO LETO 2019/20
ŠOLSKO LETO 2018/19
ŠOLSKO LETO 2017/18
ŠOLSKO LETO 2016/17
ŠOLSKO LETO 2015/16

ŠOLSKO LETO 2021/22

TEHNIŠKI DAN V 1. RAZREDU - ŽIVIMO ZDRAVO

TEHNIŠKI DAN V 2. RAZREDU - IZDELAJ SAM

Učiteljici Anita in Mišela

UTRINKI V 1. RAZREDU IN PODALJŠANEM BIVANJU

V prvem razredu se: učimo, igramo, razmišljamo, poslušamo, rišemo, ustvarjamo, sodelujemo ... Seveda tudi pojemo, praznujemo, plešemo, se gibamo, raziskujemo in smo predvsem veliko na svežem zraku.
Učiteljici Anita in Mišela

TOUR PO MAKOLAH

ŠPORTNI DAN V 5. RAZREDU

ŠPORTNI DAN

Dan slovenskega športa

Vsi vemo, da smo Slovenci športni narod, kar dokazujejo ne le številni uspehi slovenskih športnikov, temveč tudi polna igrišča in športne dvorane, ceste, polne kolesarjev, tekači na številnih športnih prireditvah ter hribolazci in pohodniki.

Država je 18. junija 2020 na pobudo OKS - ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.  Datum je izbran kot obletnica 23. septembra 2000, ko je ob zmagi veslačev Iztoka Čopa in Luke Špika ter strelca Rajmonda Debevca na poletnih olimpijskih igrah v Sydneyju prvič zaigrala slovenska himna Zdravljica.

Tudi letos smo na OŠ Anice Černejeve obeležili nov državni praznik – Dan slovenskega športa.

V četrtek,  23. septembra, smo z učenci in učenkami od 6. do 9. razreda izvedli prvi športni dan z naslovom: Atletika, kraljica športa.

V čudovitem jesenskem dnevu so se učenci pomerili v ATLETSKEM MNOGOBOJU. Tekmovali so v petih disciplinah (tek 50 m čez ovire, tek 400 m, met žvižgača, troskok in skok v višino).

Najboljšim učencem smo za  njihove dosežke podelili medalje.

REZULTATI:

Mlajše učenke (6. in 7. razred)

 1. Mia Dečman
 2. Špela Pavlič
 3. Sara Gajšek

Mlajši učenci (6. in 7. razred)

 1. Bor Vantur
 2. Klemen Žolnir
 3. Filip Kitak

Starejše učenke (8. in 9. razred)

 1. Lenka Rojs
 2. Maša Sagadin
 3. Sara Šošter

Starejši učenci (8. in 9. razred)

 1. Gregor Podjavoršek Gornik
 2. Jure Dacinger
 3. Nik Golob Tič

 Čestitamo!

Boštjan Stražišar

PRVI NARAVOSLOVNI DAN V 2. RAZREDU - PROMET - PROMETNI ZNAKI

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

Prometnemu ozaveščanju namenjamo na naši šoli veliko pozornosti. Posebej smo bili dejavni ob Evropskem tednu mobilnosti. V tem šolskem letu smo začeli sodelovati v projektu Varno na kolesu, kjer bomo z različnimi aktivnostmi uresničevali trajnosten način bivanja ter spodbujali vožnjo s kolesom. V Evropskem tednu mobilnosti smo uspešno izvedli Dan brez avtomobila - šli v šolo in iz šole peš ali se peljali s kolesom ter sodelovali v akciji Ulice otrokom. Izpeljali smo naravoslovni dan na temo prometa – spoznavali pomen prometnih znakov, izdelali knjižico Kolo in trajnostna mobilnost …  ter se z gospodom policistom pogovarjali o naši varnosti na poti v šolo in domov. Za našo varnost na poti v šolo so skrbeli makolski gasilci, redarji in policist, ki se vedno prijazno odzovejo našemu povabilu.

                                                                                              Zapisala: Klementina Mlaker

NARAVOSLOVNI DAN

V času Evropskega tedna mobilnosti so imeli učenci 1. razreda naravoslovni dan -V prometu. Najbolj so bili veseli, ko jih je obiskal policist. Podaril jim je didaktično igro in pobarvanke. Nepozabna je bila tudi akcija "Ulice otrokom", ko so učenci s kredami risali po asfaltni cesti.

Učiteljici Mišela in Anita

 

PRVI ŠOLSKI DAN

Prvi šolski dan je nekaj posebnega, saj ga vsak doživlja po svoje. Naš se je začel in končal v veselem vzdušju. Polni pričakovanj so prvič prestopili šolska vrata šole. Bili so zadovoljni, radovedni in ponosni, saj so postali prvošolci.

Učiteljici Mišela in Anita

 

Z USTVARJALNOSTJO IN INOVATIVNOSTJO DO PODJETNOSTI

V četrtek, 9. 9. 2021, in v petek, 10. 9. 2021, smo za učence od 6. do 9. razreda ob pomoči zunanje sodelavke izvedli tehniški dan na temo podjetnosti. Učenci so v manjših skupinah razmišljali, kako bi izboljšali počutje na šoli: najprej so izbrali problem, nato so določili ciljno skupino, sledilo je predlaganje rešitev za reševanje problema in razmislek, kdo bi jim lahko pri reševanju pomagal, predlagali so aktivnosti, s pomočjo katerih bodo problem reševali, opredelili stroške ter razmislili o prihodkih oz. dodani vrednosti, ki bi jim jo dejavnost lahko prinesla.

Učenci so bili zelo motivirani za delo, njihovi predlogi in rešitve pa domiselne. Vsaka skupina je svoje delo predstavila pred celotno skupino, nato pa je komisija, ki so jo sestavljale učiteljice naše šole in zunanja sodelavka, njihovo delo tudi nagradila.

Petra Bercko Beranič

 

FORMA VIVA MAKOLE 2021, KULTURNI DAN

V okviru simpozija Forma viva Makole smo z učenci od 6. do 9. razreda izvedli kulturni dan. Podali smo se po poti Forma vive in si sproti ogledovali kipe ter pri nekaterih tudi malce pokomentirali. Pri galeriji Dvoršak nas je sprejel Ivan Dvoršak in nas popeljal po parku skulptur. Učenci predmeta LS3 so tukaj tudi ustvarjali, ostali pa so rešili učni list. Razstava risb je na ogled v avli OŠ.
Prijetno utrujeni smo zaključili kulturni dan.

Dostopnost