OŠ Anice Černejeve Makole

šola vedoželjnih, strpnih ...

pravičnih, solidarnih in odgovornih.

Fotogalerija 2018

PRVOŠOLCI OBISKALI ŠOLSKO KNJIŽNICO

V četrtek, 4. 10. 2018, so učenci 1. razreda prvič kot šolarji obiskali šolsko knjižnico. Skupaj z učiteljico in knjižničarko Barbaro so ponovili pravila obnašanja v knjižnici. Nato jim je knjižničarka prebrala zgodbo z naslovom Šola ni zame. Z zanimanjem so poslušali zgodbo, ki jim je bila zelo všeč. Sprehodili so se tudi po knjižnici in si ogledali poličke, ki so zapolnjene z različnimi temami in vsebinami ... Vsi učenci pa so ob koncu prijetnega druženja dobili tudi lepo darilo – knjigo.

Učiteljica Mišela Jeza

 

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE V MALEM NOGOMETU ZA STAREJŠE UČENCE

Zadnji teden v septembru je v Slovenski Bistrici potekalo medobčinsko tekmovanje v malem nogometu za starejše učence letnik 2004 in mlajši. Tekmovanja se je udeležilo 9 osnovnih šol. Učenci OŠ Makole smo tekmovanje zaključili z eno zmago, enim neodločenim izidom in dvema porazoma. Kar je bilo na koncu dovolj za 6. mesto. Kot zanimivosti, najboljša igralka naše ekipe je bila učenka Anja Lončarič.

Končni vrstni red:

 1. 2. OŠ Slov. Bistrica
 2. OŠ Kajetana Koviča Poljčane
 3. OŠ Gustava Šiliha Laporje
 4. OŠ Pohorskega Odreda Slov. Bistrica
 5. OŠ Polskava
 6. OŠ Anice Černejeve Makole
 7. Podružnična šola Zg. Ložnica
 8. OŠ Tinje
 9. OŠ Oplotnica

 Našo ekipo so zastopali:

Anja Lončarič, Jan Veilguni, Matevž Koren, Nik Simrajh, Lan Mesarič, Aljaž Mesarič in Vid Lončarič.

Boštjan Stražišar

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE V KROSU

Osnovna šola Poljčane je bila gostiteljica medobčinskega tekmovanja v krosu. Tekmovanje je bilo v petek, 28. 9. 2018. Tekmovali so učenci iz osnovnih šol občin Makole, Oplotnica, Slovenska Bistrica in Poljčane. Skupaj je tekmovalo več kot 200 dečkov in deklic. Dečki in deklice, letnik 2008, so tekli na 500 m in tek je bil netekmovalnega značaja. Dečki in deklice od letnika 2007 do letnika 2004 pa so tekli na 1000 m za rezultate posamezno in ekipno. Tekmovanja se je udeležilo tudi 28 učencev naše šole od 4. do 9. razreda.

Anja Lončarič je v kategoriji učenk 9. razreda osvojila 1. mesto in postala medobčinska prvakinja v krosu.

Boštjan Stražišar

 

PRVI ŠOLSKI DAN

V ponedeljek, 3. 9. 2018, smo polni pričakovanj zakorakali v novo šolsko leto. Učenci od 2. do 9. razreda so se zbrali pred šolo ob 8.30, kjer jih je z nagovorom pozdravila ravnateljica, gospa Silvestra Samastur. Nato so v spremstvu razrednikov odšli v razrede. Posebej slovesen in nepozaben pa je bil prvi šolski dan za prvošolčke. S starši so se ob 9. 00 zbrali v avli šole, kjer sta nas najprej lepo pozdravila župan Občine Makole gospod Franc Majcen in višji svetovalec za družbene vede gospod Matjaž Kopše. S torbami in z rutico okrog vratu so veselo zakorakali v učilnico 1. razreda, kjer jih je pričakala na novo opremljena učilnica. Da pa bi jim  njihov prvi šolski dan ostal v lepem spominu, sva jim pripravili majhno pozornost, vsi pa so se posladkali tudi s torto, ki je bila presenečenje za vse učence OŠ Anice Černejeve Makole.

Učiteljici Vera Kunstek in Mišela Jeza

OBISKAL NAS JE POLICIST

V torek, 25. 9. 2018, so imeli učenci 1. razreda naravoslovni dan na temo Varno v prometu. Zjutraj nas je v razredu obiskal policist gospod Nedeljko Mlinarič. Najprej nam je povedal, kako se moramo kot še majhni šolarji obnašati v prometu. Prijazno je odgovarjal tudi na vsa naša vprašanja in nam povedal vse, kar nas je zanimalo. Nato smo se vsi skupaj sprehodili po Makolah in se preizkusili v pravilnem prečkanju prehoda za pešce.

Ker so presenečenja najslajša, nam je ob koncu pokazal še policijski avto. .Povedal nam je, kdaj lahko uporablja sireno in utripajoče luči. Prvošolčki so bili v velikem pričakovanju glede policijske sirene, ki so jo lahko doživeli v živo. Hvala policistu za njegov obisk in skrb za našo varnost v prometu.

 

DRUŽINSKO GLEDALIŠČE KOLENC

 

PROSLAVA OB DNEVU DRŽAVNOSTI IN ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA

 

IZLET ZLATIH BRALCEV

V petek, 8. 6. 2018, smo se zlati bralci Osnovne šole Anice Černejeve Makole in Osnovne šole Kajetana Koviča Poljčane odpravili na izlet v Slovenske gorice ter Prekmurje.

Najprej smo se podali na stolp Rudolfa Maistra, s katerega smo videli večji del Štajerske in Prekmurja. Za tem smo si ogledali njegovo spominsko sobo v kulturnem domu. Pot smo nadaljevali proti Kunovi, kjer smo si ogledali Pachamama center, ki sta ga ustvarila domačin in Perujka. Dom obkroža ogromno bambusa, prav tako pa lahko vidimo mnogo posebnih ročno oblikovanih izdelkov. Sledila je vožnja v Lendavo, kjer smo se povzpeli na najvišji stolp v Sloveniji, Vinarium. Njegov pogled sega v tri naše sosednje države. Na koncu nas je pot pripeljala še do gradu Grad, ki je največji grad v Sloveniji, in doživljajskega parka Vulkanija. Ta del poti nam je bil najbolj všeč. Najprej nas je pot vodila skozi lavino cev, kjer nas je pozdravil krtek Oli in nam postavil nekaj vprašanj, na katera smo morali pravilno odgovoriti, da nas je spustil naprej v dvorano, kjer smo ob pomoči izvirne 3D-stereoskopske tehnike popotovali skozi zgodovino vesolja vse od Velikega poka, do izoblikovanja Osončja in Zemlje. Nato nas je pot vodila naprej do dvigala, ki nas je popeljalo v globino Zemljine skorje, na površje pa smo se vrnili z Olijevim podzemnim vlakcem.

Za lep, zanimiv in poučen izlet se zlati bralci obeh šol skupaj z mentoricama zahvaljujemo Občinama Makole in Poljčane.

Zlati bralci Osnovne šole Anice Černejeve Makole z mentorico Barbaro Gmeiner Kline in zlati bralci Osnovne šole Kajetana Koviča Poljčane z mentorico Polono Bornšek

 

PROJEKT STAREJŠI UČIJO MLAJŠE

V sredo, 30. maja 2018, smo se nekateri nadarjeni učenci (Blažka, Charlie, Urška, Eva in Sebastjan) postavili v vlogo učiteljev in poučevali tretješolce. Drugo in tretjo uro smo zanje pripravili pouk slovenščine v naši šolski knjižnici. Urška in Eva sta pričeli z uvodno motivacijo. Tretješolce sta povabili, da razvrščajo stvari po svojem okusu na lepe in grde. Sledil je pogovor in ko je Urška zastavila vprašanje, ali lahko tudi ljudi razvrščamo na lepe in grde, je sledil presenetljiv odgovor, da ne. Nato je vsak izmed »učiteljev« prevzel svojo skupino učencev in jim prebral pravljico Grdi raček ter vodil delavnico, ki si jo je zamislil, ko smo načrtovali poučevanje. Sledila je predstavitev skupin, učno uro pa sta zaključili Charlie in Blažka, ki sta tretješolcem naročili, da vsak napiše eno pozitivno in eno negativno mnenje o našem delu. Ob prebiranju mnenj, ki so bila v večini pozitivna, smo se nasmejali. Tretješolci so bili namreč mnenja, da smo se njihovi učitelji zelo dobro odrezali, in tako smo dobili motivacijo za podobno delo tudi v prihodnje. Sami pa si želimo, da bi lahko naslednjič pravljico izbrali mi ter si v knjižnici poiskali vsak svoj kotiček, kjer bi jo prebrali našim učencem.

Sebastjan Plavčak, 8. r.

 

ŠOLA V NARAVI - CŠOD RAK

Naši sedmošolci so bili v tednu med 4. 6. in 8. 6. v šoli v naravi v CŠOD Rak. Nekaj utrinkov si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

 

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE »KAJ VEŠ O PROMETU?«

V sredo, 16. 5. 2018, je na Zgornji Polskavi potekalo medobčinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?«. Sodelovali so učenci iz osnovnih šol občin Slov. Bistrica, Poljčane, Oplotnica in Makole.

Našo šolo so zastopali učenci: Mitja Orešič, Timotej Kovačič, Tomaž Galun, Aljaž Mesarič, Sebastjan Plavčak, Matevž Koren in Anja Lončarič.

Na tekmovanju so se uspešno preizkusili v teoretičnem znanju, spretnostnem poligonu ter v vožnji na javnih prometnih površinah in dosegli odlično 3. mesto.

Nada Šket, Klementina Mlaker

 

VARNA RABA INTERNETA IN MOBILNIH NAPRAV

V četrtek, 17. 05. 2018, smo na naši šoli za učence 3., 6. in 8. razreda organizirali delavnice na temo varne rabe spleta in mobilnih naprav. Predavateljica, ga. Zala Bricej, je učencem na zanimiv način predstavila nevarnosti in pasti rabe spleta, kako se lahko zaščitijo na spletu in kako se izogniti zasvojenosti z novimi tehnologijami.

Popoldan, ob 16.00, pa smo pripravili še predavanje za starše in učitelje, v katerem je ga. Zala Bricelj govorila predvsem o tem, kaj mladim pomenijo mobilne naprave in kaj lahko kot starši naredijo, da zaščitijo svoje otroke pred zlorabami na spletu.

 

PODELITEV BRALNE ZNAČKE

V petek, 11. 5. 2018, smo na šoli pripravili prireditev ob podelitvi Bralne značke. Obiskal nas je vsestranski umetnik Matjaž Pikalo. S svojim zabavnim in pestrim nastopom je najprej razveselil učence od 1. do 5., nato pa še učence od 6. do 9. razreda. Igral nam je na harmoniko, pel, deklamiral in uprizarjal odlomke iz svojih knjig, se šalil ter ob koncu podelil priznanja in nagrade za opravljeni bralni znački.

Charlie Križanc Stojnšek

 

NOČ KNJIGE

Noč knjige je potekala v petek, 4. maja 2018, s pričetkom ob 17. uri. Sodelovali smo učenci od 5. do 7. razreda. Vodila jo je učiteljica in knjižničarka Barbara Gmeiner Kline, pomagali pa sta ji učiteljica Petra Bercko Beranič in učenka 9. razreda Urša Novak. Najprej smo igrali socialne igre, nato pa smo si pogledali film Dvojne počitnice, ob katerem smo si privoščili pokovko in čips. Nato smo imeli malico. Po malici smo se pogovarjali o razlikah med knjigo in filmom in se razdelili v tri skupine. Dve skupini sta se morali postaviti v vloge režiserja in igralcev ter posneti prizor iz prebrane knjige, tretja pa je izbrala ustvarjanje stripa. Sledila je predstavitev skupin, ob kateri smo se pošteno nasmejali in zabavali. Na koncu smo si »privoščili« še branje ob lučkah, nato pa smo na plakat zapisali svoje mnenje o tem projektu. Polni lepih vtisov smo ob 21.30 odšli domov.

Udeleženci Noči knjige

 

MAKOLSKI TEK

V soboto, 12. 05. 2018, je v Športnem parku Ložnica potekal 3. makolski tek, ki ga je organizirala Športna zveza Makole. Teka se je udeležilo veliko posameznikov in kar 35 družin. Tekli so tako predšolski kot šolski otroci, na koncu pa so se jim pridružili tudi starši, ki so skupaj s svojimi otroki odtekli družinski tek. Športna zveza je poskrbela tudi za hrano in pijačo, k enkratnemu vzdušju pa je pripomoglo tudi čudovito vreme.

 

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE V ATLETIKI

V četrtek, 10. 5. 2018, je v Slov. Bistrici potekalo medobčinsko tekmovanje v atletiki. Na njem so sodelovali mladi atleti iz osnovnih šol Slov. Bistrica, Poljčane, Makole in Oplotnica. Našo šolo je zastopalo 15 učencev in prav vsak se je potrudil doseči kar najboljši rezultat v svojih disciplinah. Šest naših učencev pa je poseglo tudi po medaljah. Področno atletsko tekmovanje bo konec meseca maja na Ptuju.

Jan Veilguni: skok v daljino, 1. mesto - ml. učenci

Anja Lončarič: tek na 1000 m, 1. mesto – st. učenci

Lan Mesarič: skok v višino, 2. mesto – ml. učenci

Teja Vantur: skok v daljino, 3. mesto – st. učenci

Anja Godec: skok v višino, 3. mesto – st. učenci

Urban Kavkler: suvanje krogle, 3. mesto - st. učenci

Vsem tekmovalcem, še posebej dobitnikom medalj, za dosežke iskreno čestitamo.

 

ŠPORTNO DRUŽENJE

Učitelji oddelka podaljšanega bivanja in učenci smo že komaj čakali lepše vreme, saj nas sončni žarki vabijo v naravo – na svež zrak. V torek, 8. 5. 2018, smo v času podaljšanega bivanja učencem od 1. do 5. razreda organizirali različne igre na šolskem igrišču. Preizkusili so se lahko v naslednjih aktivnostih: skakanje z žaklji, vlečenje vrvi, hoja s hoduljami, hoja z lesenimi hoduljami. Pripravili pa smo jim tudi poligon z različnimi nalogami. Razdelili smo jih v mešane skupine, saj je skupinsko sodelovanje med učenci zelo pomembno. Starejši učenci so ves čas spodbujali mlajše. Med seboj so lepo sodelovali. Čas je žal prehitro minil. Učenci so povedali, da so neizmerno uživali.

Vodja aktiva OPB, Mišela Jeza

 

IZBIRNI PREDMET RADIO

Učenci izbirnega predmeta vzgoja za medije - radio smo v februarju, skupaj z učenci izbirnega predmeta turistična vzgoja, obiskali RTV center Maribor, kjer smo si podrobneje pogledali delovanje Radia Maribor in Radia Si ter si ogledali montažo ter prostore TV Maribor.

V aprilu smo spoznavali delo novinarjev na radiu. S pomočjo učiteljice Nataše Kosajnč smo pripravljali temo oddaje, nato pa v okviru radijske oddaje za mladino Hudo! imeli delavnico Radia Slovenija, ki jo je izvedla novinarka Tadeja Bizilj. Na delavnici smo spoznavali delovanje radia, nato pa posneli in zmontirali intervjuje, pogovore in ankete.

5. 5. 2018 smo se odpravili v Ljubljano, na Radio Slovenija, kjer smo sodelovali v oddaji Hudo!, v živo na Radio Slovenija Prvi. Če želite poslušati našo oddajo, kliknite na povezavo spodaj in nas poslušajte!

https://radioprvi.rtvslo.si/2018/04/hudo-73/

Tukaj pa je tudi povezava do oddaje Dobro jutro, otroci, kjer so posnetki naših tretješolcev.

https://radioprvi.rtvslo.si/2018/04/dobro-jutro-otroci-615/

Naša prva radijska izkušnja je bila nepozabna!

Učenci izbirnega predmeta Radio

DELAVNICA RADIA SLOVENIJA

OBISK RTV CENTRA MARIBOR

ODDAJA HUDO! V ŽIVO

 

TEHNIŠKI DAN

V torek, 24. 4. 2018, so imeli učenci 1. in 2. razreda tehniški dan na temo »BILO JE NEKOČ«. Prvo šolsko uro smo se pogovarjali o življenju nekoč, kjer smo omenili tudi življenje na gradovih. Ker si učenci lažje predstavljajo, če lahko stvari vidijo na lastne oči, smo se odpravili na dvorec Štatenberg, kjer smo imeli voden ogled gradu. Učenci so bili zelo navdušeni in so z zanimanjem opazovali vse znamenitosti gradu. Kljub temu da smo učence opozorili, da gledamo le z očmi, so se tu pa tam pregrešili in se stvari tudi dotaknili, saj so le z dotikom doživeli preteklost, torej čas, ki je že minil. Z radovednostjo so se jim ves čas porajala tudi različna vprašanja, na katera jim je bil vodič pripravljen odgovoriti.

Mišela Jeza

 

PROJEKT TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA

Šest učenk od 7. do 9. razreda se nas je odločilo, da v letošnjem šolskem letu sodelujemo v projektu Turizmu pomaga lastna glava in pripravimo raziskovalno nalogo z naslovom Aničina družinska nedelja. Naši mentorici sta bili učiteljici Jasmina Železnik in Barbara Gmeiner Kline. V raziskovalni nalogi smo predstavile enodnevni program z osrednjo prireditvijo. Načrtovale smo druženje družin, spoznavanje življenja in dela Anice Černejeve ter ogled kulturnih biserov našega kraja.

V torek, 20. 3. 2018, smo odšle v Mercator center Maribor, kjer smo svojo raziskovalno nalogo tudi predstavile. Pripravile smo stojnico, na kateri smo ponujale pesniški napoj, ocvirkovko, zloženke o naši raziskovalni nalogi ter mimoidoče vabile k igri makolski monopoli, v katerem so lahko preizkusili svojo srečo. Po končanem dnevu smo bile zelo zadovoljne, saj smo za ves vložen trud prejele srebrno priznanje.

Charlie, Blažka, Kaja, Živa, Neža, Urša ter učiteljici Jasmina in Barbara

 

SEJEM ALTERMED

Na OŠ Anice Černejeve Makole v programu Ekošola že več kot deset let izvajamo različne projekte, akcije in aktivnosti, s katerimi izkazujemo skrb za naše okolje in hkrati ohranjamo ekozastavo. Med pomembnejšimi aktivnostmi je že tretje leto sodelovanje na sejmu Altermed.

V okviru projekta »Odgovorno s hrano« smo se odločili, da predstavimo projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk«, ki že vrsto let poteka na naši šoli. Povezali smo se z lokalnim pridelovalcem ekološke hrane, kmetijo Jug, ki smo jo tudi obiskali.

V nedeljo, 18. 3. 2018, smo se odpravili na sejem Altermed v Celje. Na predstavitvenem odru smo najprej predstavili našo šolo in projekt, nato pa z igro ponazorili, kako je žetev potekala včasih. Prikazali smo, kako so se žanjice med žetvijo zabavale, kaj so jedle in kakšni običaji so spremljali žetev. Po predstavitvi smo obiskovalce pogostili z domačim kruhom, zaseko, čebulo in bučnim oljem.

Charlie, Blažka, Kaja, Živa, Neža, Urša ter učiteljici Nataša in Barbara

 

SPOMINSKA SLOVESNOST - SAGADINOVO

 

RAZREDNA URA MALO DRUGAČE

Učenci 8. razreda z razredničarko smo tik pred zimskimi počitnicami, ko nam je narava namenila obilico snega, razredno uro preživeli v prijetnem vzdušju, na snegu. Bilo je sproščujoče, družabno, igrivo, skratka nepozabno!

Učenci 8. razreda

 

Z ERASMUS+ PROJEKTOM ŠPANIJO PRIBLIŽALI MAKOLSKIM UČENCEM

V petek, 30. 3. 2018, smo na Osnovni šoli Anice Černejeve Makole tudi mi odprli vrata naše šole, se pridružili projektu Erasmus+ Svet v učilnici ter gostili študentko Lauro Homs Pérez iz Španije, natančneje iz katalonskega mesta Barcelona, ki je na študijski izmenjavi v Ljubljani. Učencem je predstavila Španijo, Katalonijo, Barcelono - mesto od koder prihaja, njeno kulturo in jezik. Za učence je bilo srečanje in pogovor z njo edinstvena izkušnja, hkrati pa je izredno obogatilo tudi njo. Imela je priložnost spoznati učence od prvega do devetega razreda, spoznati utrip slovenske šole in si ogledati bližnjo okolico Makol.

Nataša Kosajnč, koordinatorica projekta

 

ŠIVANJE V ODDELKU OPB

Začetek pomladi nam prinaša praznovanje naših najdražjih mam. Z učiteljico Nado sva že v mesecu februarju razmišljali, kaj bi letos učenci podarili v spomin svojim mamam. Odločili sva se, da bodo otroci šivali in se urili v ročnih spretnostih. Najprej so si izbrali dani motiv in si z buciko sami naredili luknjice. Prinesli sva jim šivanke, različne barvne prejice in volno. Učencem sva pokazali, kako si napeljejo nitko ter kako se lotijo šivanja. Pri samem delu so zelo uživali, bili so vztrajni in natančni. Najbolj so bili veseli, kadar smo se vsi skupaj družili v istem razredu in pričeli z delom. Skupinsko druženje v podaljšanem bivanju je res dobrodošlo. Delo smo si vedno popestrili še z glasbo in pogovori. Učenci so si med seboj vedno pomagali. Skupinski projekt ustvarjanja je trajal približno mesec dni. Z učiteljico Nado sva »slike«, ki so jih otroci zašili, popestrili še z barvnimi okvirji iz valovite lepenke. Ob zaključku dela so bili vsi učenci zelo zadovoljni s svojimi izdelki in ponosni na to, kar so naredili. Učenci so dejali, da želijo v nadaljnje še šivati, midve z učiteljico pa že razmišljava o novih podvigih in idejah … Kako smo se lotili dela v podaljšanem bivanju in kaj so učenci 1. in 2. razreda podarili svojim mamam za materinski dan, je razvidno iz fotografij.

Vodja aktiva OPB, Mišela Jeza

 

 

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE V VELESLALOMU

V sredo, 7. 2. 2018, je na Treh Kraljih potekalo že tradicionalno medobčinsko tekmovanje v smučanju. V zelo lepem vremenu se je na veleslalomsko progo podalo točno 100 smučarjev, ki so tekmovali v šestih kategorijah. Tekmovanja se je udeležilo tudi 7 učencev naše šole: Jan Veilguni, Timotej Kovačič, Iva Plavec, Teja Vantur, Matevž Koren, Vid Dolenc in Iza Ritonja. Najuspešnejša med našimi učenci je bila Iza Ritonja, ki je v kategoriji starejših učenk osvojila 3 . mesto.

Čestitamo!

 

DVORANSKI ATLETSKI MNOGOBOJ ZA STAREJŠE UČENCE – EKIPNO IN POSAMIČNO

V torek, 6. 3. 2018, je v dvorani za zimski trening v Slovenski Bistrici potekalo tekmovanje v atletskem mnogoboju za starejše učence in učenke. V obeh dneh se je tekmovanja udeležilo okoli 70 mladih atletov iz občin Slov. Bistrica, Poljčane, Makole in Oplotnica. Tekmovanja so se udeležili tudi učenci naše šole in dosegli nekaj lepih rezultatov.

Oš Makole so zastopali: Jan Veilguni, Anja Godec, Anja Lončarič, Iza Ritonja, in Teja Vantur.

Discipline tekmovanja so bile : 60 m, daljina, višina, suvanje težke žoge.

Ekipno so starejši učenci naše šole dosegli 2. mesto, posamezno sta bila najuspešnejša Anja Lončarič in Jan Veilguni, ki sta osvojila 5. mesto.

Čestitamo!

 

MEDOBČINSKO TEKMOVANJA V KOŠARKI

V ponedeljek, 19. 2. 2018, je na naši šoli potekalo medobčinsko tekmovanje v košarki za mlajše učence. Tekmovanja se je udeležilo 5 osnovnih šol. Naši učenci so prikazali dobro igro in na koncu osvojili 3. mesto.

Končni vrstni red tekmovanja:

 1. mesto: 2. OŠ Slov. Bistrica
 2. mesto: OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
 3. mesto: OŠ Anice Černejeve Makole
 4. mesto: OŠ Kajetana Koviča Poljčane
 5. mesto: OŠ Antona Ingoliča Polskava

Ekipo so zastopali:

Anja Lončarič, Vid Lončarič, Iva Plavec, Tomaž Galun, Mitja Orešič, Luka Krošel in Aljaž Mesarič.

Za prikazano igro jim iskreno čestitamo.

REZULTATI

 

PROSLAVA NA DEDNEM VRHU

 

PUST

 

PROSLAVA OB KULTURNEM DNEVU

 

ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT

 

ZIMSKE RADOSTI NA SNEGU

Za učence in učenke od 1. do 5. razreda, ki obiskujejo podaljšano bivanje, smo organizirali »ZIMSKE RADOSTI NA SNEGU«.

Učitelji OPB in učenci smo že komaj čakali prvi večji sneg v tem letu, katerega smo se vsi zelo razveselili in ga seveda tudi temu primerno izkoristili.

Sprva smo se odpravili na kosilo. Njihovi želodčki danes niso bili lačni, kajti bili so polni pričakovanj … Po kosilu so se oblekli v kombinezone ter se odpravili zimskim radostim naproti. Učenci so bili že zelo nestrpni in so komaj čakali, da se bo »zabava« začela. Predem smo začeli s sankanjem, žaklanjem, z gradnjo skakalnice itd. smo učitelji učence opozorili na varnost in primerno vedenje. Dogodivščine na snegu so se pričele. Seveda nam ni zmanjkalo časa, da smo se kepali in celo postavili manjšega snežaka … Učenci pa so ves čas vzklikali »Sneg je zakon«. Bili so polni energije, v njihovih očeh je bilo opaziti le veselje in zadovoljstvo. Slike, ki smo jih ob norčijah uspeli uloviti, pa povedo več kot tisoč besed.

Vodja aktiva OPB, Mišela Jeza

 

NAMIZNI TENIS: MEDOBČINSKO, POSAMEZNO

Na Osnovni šoli Poljčane so 20. 12. 2017 izvedli medobčinsko tekmovanje v namiznem tenisu, posamezno. Sodelovali so posamezniki iz OŠ dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec, OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava, OŠ Anice Černejeve Makole, OŠ Gustava Šiliha Laporje in OŠ Kajetana Koviča Poljčane. Skupaj je sodelovalo 38 dečkov in 18 deklic. Prvi trije tekmovalci so dobili medalje Centra ŠŠD.

REZULTATI

 

ŠOLSKI KINO

Že dlje časa smo se učitelji podaljšanega bivanja pogovarjali, da bomo na deževen dan organizirali »ŠOLSKI KINO«, v učilnici, kjer so nekdanji učenci naše šole naredili udobne sedeže iz palet. V sredo, 10. 1. 2018, nam je bilo vreme »naklonjeno«. 6. šolsko uro so se učenci od 1. do 5. razreda, ki obiskujejo OPB, zbrali v učilnici. Vsak si je poiskal svoj sedež in pričeli smo z ogledom filma. Učitelji smo med tem časom pekli kokice in priskrbeli limonado, da niso bili želodčki žejni. Učenci so dejali, da jim je bilo takšno skupno druženje zelo všeč in da si ga želijo še v prihodnje. Kokice so po šoli tako zadišale, da so nas obiskali tudi drugi učitelji in gospa ravnateljica.

Vodja aktiva OPB, Mišela Jeza

 

KDOR ZDRAVO ŽIVI – PRIDOBI!

Vzgoji za nekajenje v 5. razredu namenjamo veliko pozornost. Tematiki smo namenili razredne ure, pouk naravoslovja ter slovenščine. Učenci so v sklopu projekta »Spodbujanje nekajenja« podpisali slovesno obljubo ter izpolnili vprašalnik o zdravem načinu življenja, ki smo ga vrnili Zvezi društev za boj proti raku. Po prebranih prispevkih in zloženki ter medsebojni izmenjavi mnenj so se petošolci brez pomislekov zavezali, da v šolskem letu 2017/2018 ne bodo prižgali cigarete.

Zapisala razredničarka,

Klementina Mlaker

 

PROJEKT RASTEM S KNJIGO

Učenci 7. razreda so v okviru projekta Rastem s knjigo v ponedeljek, 27. 11. 2017, obiskali Knjižnico Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica. V dar so dobili knjigo Mihe Mazzinija z naslovom Zvezde vabijo. Za dobro sodelovanje ter izčrpno predstavitev knjige in bistriške splošne knjižnice se zahvaljujemo knjižničarki ge. Darji Kolar.

Barbara Gmeiner Kline

 

OBISKAL NAS JE DEDEK MRAZ