OŠ Anice Černejeve Makole

šola vedoželjnih, strpnih ...

pravičnih, solidarnih in odgovornih.

MESEC MAJ – MESEC MEDGENERACIJSKEGA POVEZOVANJA

Dragi učenci, drage učenke, spoštovani starši, dedki in babice!

Naša šola je že vrsto let vključena v projekt Simbioza, s katerim želimo  skozi različne dejavnosti med seboj povezati več različnih generacij. Čeprav je letošnje šolsko leto posebno in nam dane razmere onemogočajo izvedbo dejavnosti v oblikah, kot smo jih bili vajeni, smo vendarle našli načine, s katerimi smo pokazali, da si želimo medsebojnega sodelovanja in povezovanja.

Tako smo v zimskih mesecih, ko je potekalo šolanje na daljavo, risali risbice za oskrbovance Doma Jožeta Potrča Poljčane in jih opremili s spodbudnimi mislimi.

V mesecu maju pa vas vabimo, da se nam pridružite na vseslovenski akciji, ki združuje idejo medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in gibanja. Akcija poteka cel mesec maj 2021. Vsak teden bomo na naši spletni strani objavljali tedenske gibalne izzive, nagradne igre in natečaje, ki se jih lahko udeležite. Vseli bomo, če nam boste zapisali svoje vtise ali poslali kakšno fotografijo opravljenega izziva.

Tukaj pa so že izzivi tega tedna (3. 5.- 10. 5. 2021).

  1. GIBAlni IZZIV

S tokratnim GIBAlnim izzivom vas vabimo v naravo, prepustite se sprehodu po bližnjem gozdu v vaši okolici, opazujte, kako se podoba dreves in rastja spreminja in dovolite naravi, da vas (p)ozdravi. Časa za sodelovanje v izzivu imate teden dni (do naslednjega ponedeljka) – sodelovanje pa poteka tako, da nam pošljete dokaze opravljenega izziva (foto dokaz vašega sprehoda) na naš elektronski naslov simbiozagiba@simbioza.eu in tako sodelujte v žrebu za krasno simbolično nagrado!

2. GIBAlni NAVDIH

V tokratnem GIBAlnem navdihu vas želimo navdušiti za aktivnost, ki najbolje ponazarja vodilo naše letošnje GIBA akcije – skrb za duševno in fizično zdravje. Prepričani smo, da ste za pozdrav soncu že vsi slišali, toda ali poznate vse blagodejne učinke njegovega vsakodnevnega izvajanja? Poizkusite na tak način začeti vaše jutro in zagotavljamo vam, da vam bosta um in telo hvaležna!

3. GIBAlni MIT ali RESNICA

S tokratnim GIBAlnim mitom oziroma resnico želimo  dokončno ovreči prepričanje, da naše zdravje sestoji zgolj iz dobrega počutja fizičnega telesa. Če kdaj, bi morali ravno v preteklih mesecih spoznati, da zdravje brez psihičnega zdravja in blagostanja ne obstaja! Poleg fizične obstaja tudi enako pomembna psihična, čustvena kondicija, ki je predpogoj za spoprijemanje z življenjskimi ovirami in skrbmi.

 

SIMBIOZA GIBA 2021 NAGRADNI NATEČAJ

Skozi celoten mesec maj vas vabimo, da s svojimi foto, video in literarnimi prispevki sodelujete tudi pri izvedbi Simbioza GIBA 2021 nagradnega natečaja, ki letos poteka na temo SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19. Vaše prispevke pričakujemo na elektronski pošti: simbiozagiba@simbioza.eu.

 

 

Dostopnost