OŠ Anice Černejeve Makole

šola vedoželjnih, strpnih ...

pravičnih, solidarnih in odgovornih.

SIMBIOZA GIBA

Pozdravljeni!

Pred nami je nov teden in z njim tudi novi gibalni izzivi:

IV. GIBAlni IZZIV

V tokratnem izzivu vas, po prijetnem plesu v katerem smo uživali pretekli teden, vabimo, da se srečamo v naravi! Odpravimo se na bližnji hrib ali kak drug sprehod, ki je morebiti za naše fizično stanje bolj primeren, a ob poti bodimo pozorni na vse kar raste in živi v naravi – naberimo si pisan šopek travniškega cvetja, ki ga je v teh tednih na pretek in z njim razveselimo sebe ali pa našo ljubo osebo. Kot je že v navadi vas vabimo, da nam pošljete dokaze opravljenega izziva (foto dokaz vašega sprehoda) na naš elektronski naslov simbiozagiba@simbioza.eu in tako sodelujete v žrebu za krasno simbolično nagrado!

GIBA IZZIV

IV. GIBALNI MIT ALI RESNICA

Kako pomembno je ohranjati duševno zdravje med epidemijo in kako lahko to storimo sami, vam v preprostih nasvetih, kažemo v tokratnem MITu ali RESNICI. Nujno je namreč, da se zavedamo, da svoje (slabše) počutje lahko spremenimo in da se ne predamo malodušju – namesto tega lahko z malimi koraki aktivno izboljšamo svoje počutje!

GIBA MIT ALI RESNICA

IV. GIBALNI NAVDIH

V tokratnem GIBA navdihu potujemo med tibetanske menihe, ki že tisočletja izvajajo svoje znamenite telovadne vaje pomlajevanja in dolgega življenja. Vabimo vas, da jih preizkusite, lahko jih delate kadarkoli v dnevu, najbolje pa je, da z njimi začnemo dan, na tešče ali pa si prej privoščimo vodo z limono. Kot vsako vajo, se tudi te vaje izvaja do bolečine.

GIBA NAVDIH

IV. SIMBIOZA GIBA 2021 NAGRADNI NATEČAJ

Skozi celoten mesec maj vas vabimo, da s svojimi foto, video in literarnimi prispevki sodelujete tudi pri izvedbi Simbioza GIBA 2021 nagradnega natečaja, ki letos poteka na temo SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19. Vaše prispevke pričakujemo na elektronski pošti: simbiozagiba@simbioza.eu

NAGRADNI NATEČAJ

Dostopnost