OŠ Anice Černejeve Makole

šola vedoželjnih, strpnih ...

pravičnih, solidarnih in odgovornih.

FOTOGALERIJA

ARHIV FOTOGALERIJE:

ŠOLSKO LETO 2018/19
ŠOLSKO LETO 2017/18
ŠOLSKO LETO 2016/17
ŠOLSKO LETO 2015/16

 

AKTUALNO ŠOLSKO LETO 2019/20

NARAVOSLOVNI DAN

Učenci 4. in 5. razreda smo obeležili slovenski tradicionalni zajtrk z naravoslovnim dnevom. Najprej smo se v šoli dobro okrepčali z domačim kruhom, medom, maslom, mlekom in jabolkom, nato pa smo se odpravili v Poljčane, kjer smo prisluhnili zanimivemu predavanju v Centru narave ter si ogledali prenovljen kozolec Čreti, ki je več kot 130 let star primer kozolca toplarja. Pot smo nadaljevali na ekološko kmetijo Jug v Novakah. Tam smo poskusili domač polnozrnat kruh in odlično skutino potico. Videli smo škotsko govedo, konje, srne, jelene, krško-poljske prašiče, kokoši in seveda čebelnjak s čebelami. Dan je bil zelo zanimiv in poučen, predvsem pa okusen!

                                                                                              Učiteljica Klementina Mlaker

TEČAJ OŽIVLJANJA

V petek, 22. 11. 2019, so se učenci 7. in 9. razreda udeležili tečaja oživljanja. Tečaj je potekal na naši šoli. Organizatorja tečaja sta Zdravstveni dom Slovenska Bistrica in RIC Slovenska Bistrica.

PROJEKT ERASMUS+ - DELOVNO SREČANJE

STAREJŠI UČENCI NAŠE ŠOLE POSTALI MEDOBČINSKI PRVAKI V KOŠARKI

V torek, 19. 11. 2019, je na OŠ Kajetana Koviča Poljčane potekalo medobčinsko tekmovanje v košarki za starejše učence. Učenci 8. in 9. razreda smo prikazali odlično igro  in na koncu osvojili 1. mesto ter tako postali medobčinski prvaki. Na tekmovanju smo odigrali tri tekme in vse tri zmagali. Prav tako smo se uvrstili na področno tekmovanje, ki bo 9. 12. 2019 na naši šoli.

REZULTATI NAŠIH TEKEM

  Rezultat
OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica : OŠ Anice Černejeve Makole 12 : 23
OŠ Kajetana Koviča Poljčane : OŠ Anice Černejeve Makole 15 : 25
OŠ Anice Černejeve Makole : OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava 17 : 14

Končni vrstni red:

 1. OŠ Anice Černejeve Makole
 2. OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
 3. OŠ Kajetana Koviča Poljčane
 4. OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava

Ekipo naše šole so zastopali:

Vid Lončarič, Jan Veilguni, Žiljen Topolšek, Mitja Orešič, Aljaž Mesarič, Vid Dolenc, Gašper Sagadin in Lan Mesarič.

Čestitamo!

 

NARAVOSLOVNI DAN

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK

Tudi letošnji tretji petek v novembru je zaznamoval tradicionalni slovenski zajtrk. Učenci in zaposleni na OŠ Anice Černejeve Makole smo z gosti pozajtrkovali v naših učilnicah. Zajtrk je bil sestavljen iz domačega kruha (Vlasta Jug), masla, domačega medu (čebelarstvo Ivan Hajšek), domačega mleka (kmetija Rabič) ter jabolka (Sadjarstvo Horvat). Hvala vsem gostom za udeležbo ter vsem lokalnim ponudnikom s katerimi uspešno sodelujemo.

TEHNIŠKI DAN V 2. RAZREDU - NAMIZNI URNIK IN SOVA

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE V KROSU

Osnovna šola Kajetana Koviča Poljčane je bila tradicionalni gostitelj medobčinskega tekmovanja v krosu. Tekmovanje je bilo v torek, 22. 10. 2019. Tekmovali so učenci iz osnovnih šol občin Makole, Oplotnica, Slovenska Bistrica in Poljčane. V lepem in toplem vremenu je skupaj tekmovalo 217 otrok. Dečki in deklice, letnik 2010, so tekli na 500 metrov. Dečki in deklice od letnika 2009 do letnika 2005 pa so tekli na 1000 metrov. Medalje in praktične nagrade je prispeval Javni zavod za šport iz Slovenske Bistrice. Podeljevala sta jih športna pedagoga Ranko Leskovar in Anton Jugovec. Našo šolo je zastopalo 20 učencev.

REZULTATI:

 1. razred
 • mesto Bor Vantur
 • mesto Mia Dečman
 1. razred
 • mesto Urška Gorjup

Čestitamo!

DAN DEJAVNOSTI V MAJŠPERKU

Učenci 4. in 5. razreda so preživeli zanimiv dan dejavnosti v Majšperku, kjer so si ogledali muzej in proizvodnjo volne. Preizkusili so se tudi v šivanju gobelinov.

ŠPORTNI IN NARAVOSLOVNI DAN

Učenci 1. in 2. razreda smo se na daljšem pohodu  ustavili   pred vhodom v »RUDNIK ŠEGA »  in »JAMO BELOJAČO«.

V 2. razredu  smo na temo PROMET  izdelovali prometne znake. Vsak učenec je dobil  tudi balon z  napisom VARNO V ŠOLO.

                                                                                   Zapisala Vera Kunstek

TEHNIŠKI DAN V 3. RAZREDU

 V tretjem razredu smo 10. 10. 2019 izpeljali tehniški dan, ki je bil povezan s prometno varnostjo v okolici naše šole. Predvsem so nas zanimali prihodi in odhodi v in iz šole ter varne poti do šole. V ta namen smo rešili anketo in jo obdelali ter tako dobili zanimive rezultate. Nato pa smo delali makete varnih poti v okolici naše šole.

Dan je bil zanimiv, trudili smo se pri izdelovanju in nastali so lepi izdelki.

Snježana Rajakovič

IZDELKI IZ NARAVNIH MATERIALOV

 Naša šola je v projektu Ekošola in v okviru tega veliko izdelujemo iz naravnih in odpadnih materialov. Tudi v tretjem razredu smo zato izdelovali iz odpadnih listov dreves,  iglic dreves in gozdnih sadežev.

Snježana Rajakovič

ATLETSKA OLIMPIJADA

 V četrtek, 3. oktobra 2019, je na atletskem stadionu v Slovenski Bistrici potekala tradicionalna atletska olimpijada. Na tekmovanju so nastopili učenci in učenke iz osnovnih šol občine Slovenska Bistrica, Poljčane, Oplotnica in Makole. Mladi atleti in atletinje so se pomerili v skoku v daljino, v tekih, skoku v višino, suvanju krogle in v metu vortexa.

Slovesno odprtje je popestril Tonček Štern, dobitnik srebrne medalje na nedavnem EP v odbojki, ki je mladim športnikom zaupal, kaj je pomembno, da postaneš vrhunski športnik.

Našo šolo je zastopalo 22 atletov od 5. do 9. razreda. Dosegli so nekaj lepih rezultatov in domov prinesli tri zlate in eno srebrno medaljo.

Mlajši učenci

Urška Gorjup

 1. mesto Skok v višino

Starejči učenci

Jan Veilguni:

 1. mesto Skok v daljino
 2. mesto Tek 60 m

(Žiljen Topolšek, Aljaž Mesarič, Lan Mesarič, Jan Veilguni)

 1. mesto Štafeta 4x100 m

Vsem tekmovalcem, še posebej dobitnikom medalj, za dosežke iskreno čestitamo.

Boštjan Stražišar

MEDRAZREDNE URE ŠPORTA - SIMBIOZA

V ponedeljek, 14. 10. 2019, smo prvo in drugo šolsko uro organizirali medrazredne ure športa, na katere smo povabili tudi dedke in babice ter starše naših učencev. Vsi skupaj so se s pomočjo vaj, ki jih je prikazala učenka Naja Simrajh, najprej ogreli, nato pa sodelovali na poligonu, ki ga je pripravil učitelj športa, Boštjan Stražišar.

Vsem staršem, dedkom in babicam se zahvaljujemo za obisk in sodelovanje.

FORMA VIVA MAKOLE 2019

 

OGLED EP V ODBOJKI

V sredo, 18. 9. 2019, smo si učenci, ki obiskujemo izbirni predmet Šport za zdravje, ogledali tekmo slovenske reprezentance na EP v odbojki v dvorani Stožice v Ljubljani. Ker se prvi del tekmovanja odvija v Sloveniji,  je bila to izjemna priložnost za ogled najboljših odbojkarjev stare celine. Za nameček smo izbrali tekmo z zadnjimi evropskimi prvaki, Rusijo, kar je privabilo tudi ogromno navijačev. Tako smo v polni dvorani Stožice odpeli slovensko himno, pozdravili naše odbojkarje in ves čas na ves glas navijali. Vzdušje je bilo prav neverjetno. Najboljši navijači smo bili seveda mi. Čeprav so se naši odbojkarji zelo trudili, jim ni uspelo premagati nasprotnikov. Kljub temu da je Slovenije izgubila s 3:0 v setih, nismo bili preveč žalostni. Po tekmi smo še na hitro obiskali McDonalds in nato polni vtisov v poznih večernih urah varno prispeli domov.

Alina Kegl

 

IGRIVA KOŠARKA

 

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI, TEDEN OTROKA IN

TEDEN PROMETNE VARNOSTI

Tudi v tem šolskem letu namenjamo prometnemu ozaveščanju veliko pozornosti, še posebej ob Evropskem tednu mobilnosti, Tednu otroka in Tednu prometne varnosti. V mesecu septembru smo začeli sodelovati v celoletnem projektu Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah, kjer z različnimi dejavnostmi uresničujemo trajnosten način prihoda v šolo. Sodelujemo v akcijah Sveta za preventivo in varnost v prometu Republike Slovenije. V Evropskem tednu mobilnosti smo uspešno izvedli Dan brez avtomobila - šli v šolo in iz šole peš ali se peljali s kolesom ter sodelovali v akciji Ulice otrokom. Ustvarjali smo na temo promet in z izdelki okrasili šolske hodnike ter se z gospodom policistom pogovarjali o naši varnosti na poti v šolo in domov. Izvedli  smo športni dan s pohodom in kolesarjenjem ter opazovali prometno urejenost domačega kraja. S predlogi o prometnih izboljšavah in željah smo obiskali g. župana, kateremu smo le-te predali. Občina Makole nam je zagotovila ogled gledališke predstave Prometna zagata. Za našo varnost na poti v šolo so v prvih dveh tednih pouka skrbeli makolski gasilci, redarji in policisti, ki se vedno prijazno odzovejo tudi ob izvedbi praktičnega dela kolesarskega izpita. Vsem se prisrčno zahvaljujemo.

                                                                                             Zapisala: Klementina Mlaker

 

OBISK VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO