OŠ Anice Černejeve Makole

šola vedoželjnih, strpnih ...

pravičnih, solidarnih in odgovornih.

FOTOGALERIJA

ARHIV FOTOGALERIJE:

ŠOLSKO LETO 2018/19
ŠOLSKO LETO 2017/18
ŠOLSKO LETO 2016/17
ŠOLSKO LETO 2015/16

 

AKTUALNO ŠOLSKO LETO 2019/20

MEDRAZREDNE URE ŠPORTA - SIMBIOZA

V ponedeljek, 14. 10. 2019, smo prvo in drugo šolsko uro organizirali medrazredne ure športa, na katere smo povabili tudi dedke in babice ter starše naših učencev. Vsi skupaj so se s pomočjo vaj, ki jih je prikazala učenka Naja Simrajh, najprej ogreli, nato pa sodelovali na poligonu, ki ga je pripravil učitelj športa, Boštjan Stražišar.

Vsem staršem, dedkom in babicam se zahvaljujemo za obisk in sodelovanje.

FORMA VIVA MAKOLE 2019

 

OGLED EP V ODBOJKI

V sredo, 18. 9. 2019, smo si učenci, ki obiskujemo izbirni predmet Šport za zdravje, ogledali tekmo slovenske reprezentance na EP v odbojki v dvorani Stožice v Ljubljani. Ker se prvi del tekmovanja odvija v Sloveniji,  je bila to izjemna priložnost za ogled najboljših odbojkarjev stare celine. Za nameček smo izbrali tekmo z zadnjimi evropskimi prvaki, Rusijo, kar je privabilo tudi ogromno navijačev. Tako smo v polni dvorani Stožice odpeli slovensko himno, pozdravili naše odbojkarje in ves čas na ves glas navijali. Vzdušje je bilo prav neverjetno. Najboljši navijači smo bili seveda mi. Čeprav so se naši odbojkarji zelo trudili, jim ni uspelo premagati nasprotnikov. Kljub temu da je Slovenije izgubila s 3:0 v setih, nismo bili preveč žalostni. Po tekmi smo še na hitro obiskali McDonalds in nato polni vtisov v poznih večernih urah varno prispeli domov.

Alina Kegl

 

IGRIVA KOŠARKA

 

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI, TEDEN OTROKA IN

TEDEN PROMETNE VARNOSTI

Tudi v tem šolskem letu namenjamo prometnemu ozaveščanju veliko pozornosti, še posebej ob Evropskem tednu mobilnosti, Tednu otroka in Tednu prometne varnosti. V mesecu septembru smo začeli sodelovati v celoletnem projektu Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah, kjer z različnimi dejavnostmi uresničujemo trajnosten način prihoda v šolo. Sodelujemo v akcijah Sveta za preventivo in varnost v prometu Republike Slovenije. V Evropskem tednu mobilnosti smo uspešno izvedli Dan brez avtomobila - šli v šolo in iz šole peš ali se peljali s kolesom ter sodelovali v akciji Ulice otrokom. Ustvarjali smo na temo promet in z izdelki okrasili šolske hodnike ter se z gospodom policistom pogovarjali o naši varnosti na poti v šolo in domov. Izvedli  smo športni dan s pohodom in kolesarjenjem ter opazovali prometno urejenost domačega kraja. S predlogi o prometnih izboljšavah in željah smo obiskali g. župana, kateremu smo le-te predali. Občina Makole nam je zagotovila ogled gledališke predstave Prometna zagata. Za našo varnost na poti v šolo so v prvih dveh tednih pouka skrbeli makolski gasilci, redarji in policisti, ki se vedno prijazno odzovejo tudi ob izvedbi praktičnega dela kolesarskega izpita. Vsem se prisrčno zahvaljujemo.

                                                                                             Zapisala: Klementina Mlaker

 

OBISK VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO