OŠ Anice Černejeve Makole

šola vedoželjnih, strpnih ...

pravičnih, solidarnih in odgovornih.

PODALJŠANO BIVANJE

Dragi učenci in starši!

Pozdravljeni v spletnem kotičku za podaljšano bivanje. Kako ste preživeli prvi teden, ko se žal nismo mogli družiti v šoli? Upam, da ste dobro in da vam čas v domačem okolju prijetno mineva. Ta spletni kotiček smo ustvarili zato, da bi se naše druženje kljub okoliščinam lahko nadaljevalo.

Učitelji se bomo trudili, da z vami delimo čim več različnih idej za aktivno preživljanje prostega časa. Poleg opravljanja učnih nalog, ki jih boste dobili od učiteljev pri različnih predmetih, želimo, da se v tem času predvsem veliko pogovarjate, gibate na svežem zraku, rišete, pojete, plešete, izdelujete in ustvarjate. Ne pozabite tudi na zdravo prehrano in pomoč pri hišnih opravilih. Veseli bomo, če nam boste napisali kakšno sporočilo, posneli fotografijo ali video.

Toliko za začetek. Želimo vam vse lepo in ostanite zdravi. Predvsem pa velja … OSTANITE DOMA.

Učitelji podaljšanega bivanja

  1. TEDEN (23. 3.–27. 3.)

 

Samorog: https://www.youtube.com/watch?v=qi-67L2ElyM

 

Pošastko: https://www.youtube.com/watch?v=YVkJPCp_1UQ

SPLETNE POVEZAVE ZA AKTIVNO PREŽIVLJANJE PROSTEGA ČASA

ODDAJE VREDNE OGLEDA:

  • Oddaja »Izodrom«

Vsak dan od 9.10 in 11.20 je na TV SLO1 oddaja »Izodrom«, v kateri se prepletajo izobraževalne, informativne in razvedrilne vsebine. Oddajo si lahko ogledaš tudi tekom dneva na RTV 4D kanalu.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/izodrom-posebna-oddaja-za-otroke/174679078

  • Oddaja »Ugriznimo v znanost«

Oddaja ponuja številne zanimive teme s področja naravoslovja. Ena izmed njih je tudi naslednja: BI NAM LAHKO ZRASLA NOVA ROKA?

https://4d.rtvslo.si/arhiv/ugriznimo-znanost/174674573

 

IZOBRAŽEVALNI PORTALI ZA UČENCE:

  • Lilibi.si

Spletna stran Lilibi, ki jo mnogi že dobro poznate, je izobraževalni portal za učence v prvem triletju osnovne šole. V času šolanja na daljavo vam je omogočen brezplačen celodnevni dostop do vseh elektronskih in interaktivnih gradiv (učbenikov, delovnih zvezkov, samostojnih delovnih zvezkov in vadnic), ne glede na to, gradivo katere založbe uporabljate.

https://www.lilibi.si/

  • Radovednih 5

Radovednih 5 je medpredmetno povezana učna serija za 4. in 5. razred, v kateri simpatični stripovski junaki spremljajo in spodbujajo učence med učenjem v šoli in doma. Odlikuje jo premišljena medpredmetna usklajenost; to pomeni, da je gradivo za vsak predmet usklajeno z gradivom za vse preostale predmete. To učencem omogoča lažje povezovanje in nadgrajevanje vsebinskega znanja z različnih področij, posledica tega pa je lažje učenje. V času šolanja na daljavo vam je omogočen brezplačen celodnevni dostop do vseh elektronskih in interaktivnih gradiv (učbenikov, delovnih zvezkov, samostojnih delovnih zvezkov in vadnic), ne glede na to, gradivo katere založbe uporabljate.

https://www.radovednih-pet.si/seznam-vsebin/4

https://www.radovednih-pet.si/seznam-vsebin/5