OŠ Anice Černejeve Makole

šola vedoželjnih, strpnih ...

pravičnih, solidarnih in odgovornih.

Podaljšano bivanje

Dragi učenci in starši!

Pozdravljeni v spletnem kotičku za podaljšano bivanje. Upamo, da ste dobro in da vam čas v domačem okolju prijetno mineva.

Učitelji se bomo trudili, da z vami delimo čim več različnih idej za aktivno preživljanje prostega časa. Ker smo se z vami že povezali preko eAsistenta, bomo tukaj objavljali predvsem zanimive ideje za preživljanje prostega časa, napotke za ustvarjanje ter povezave do različnih spletnih strani.

Želimo vam vse lepo in ostanite zdravi. Predvsem pa velja … OSTANITE DOMA.

Učitelji podaljšanega bivanja

Samorog: https://www.youtube.com/watch?v=qi-67L2ElyM

Pošastko: https://www.youtube.com/watch?v=YVkJPCp_1UQ

SPLETNE POVEZAVE ZA AKTIVNO PREŽIVLJANJE PROSTEGA ČASA

ODDAJE VREDNE OGLEDA:

  • Oddaja »Izodrom«

Vsak dan od 9.10 in 11.20 je na TV SLO1 oddaja »Izodrom«, v kateri se prepletajo izobraževalne, informativne in razvedrilne vsebine. Oddajo si lahko ogledaš tudi tekom dneva na RTV 4D kanalu.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/izodrom-posebna-oddaja-za-otroke/174679078

  • Oddaja »Ugriznimo v znanost«

Oddaja ponuja številne zanimive teme s področja naravoslovja. Ena izmed njih je tudi naslednja: BI NAM LAHKO ZRASLA NOVA ROKA?

https://4d.rtvslo.si/arhiv/ugriznimo-znanost/174674573

IZOBRAŽEVALNI PORTALI ZA UČENCE:

  • Lilibi.si

Spletna stran Lilibi, ki jo mnogi že dobro poznate, je izobraževalni portal za učence v prvem triletju osnovne šole. V času šolanja na daljavo vam je omogočen brezplačen celodnevni dostop do vseh elektronskih in interaktivnih gradiv (učbenikov, delovnih zvezkov, samostojnih delovnih zvezkov in vadnic), ne glede na to, gradivo katere založbe uporabljate.

https://www.lilibi.si/

  • Radovednih 5

Radovednih 5 je medpredmetno povezana učna serija za 4. in 5. razred, v kateri simpatični stripovski junaki spremljajo in spodbujajo učence med učenjem v šoli in doma. Odlikuje jo premišljena medpredmetna usklajenost; to pomeni, da je gradivo za vsak predmet usklajeno z gradivom za vse preostale predmete. To učencem omogoča lažje povezovanje in nadgrajevanje vsebinskega znanja z različnih področij, posledica tega pa je lažje učenje. V času šolanja na daljavo vam je omogočen brezplačen celodnevni dostop do vseh elektronskih in interaktivnih gradiv (učbenikov, delovnih zvezkov, samostojnih delovnih zvezkov in vadnic), ne glede na to, gradivo katere založbe uporabljate.

https://www.radovednih-pet.si/seznam-vsebin/4

https://www.radovednih-pet.si/seznam-vsebin/5